Kies een thema..

Wij zijn gespecialiseerd in voorlichting geven over alle actuele thema’s die van betekenis zijn op scholen. Welk thema speelt bij jouw school een grote rol op dit moment? 

📱 Social media

Praktische informatie, voordelen, privacy, gevaren zoals sexting, cyberpesten en grooming worden besproken aan de hand van actuele situaties in de online wereld van Social Media en internet.

Meer info

🎮 Verantwoord gamen

Jonge gamers, maar ook ouders en docenten op een realistische manier bewust laten worden van het gamegedrag tegenwoordig. Kennis bijspijkeren met een jong, ervaren iemand uit de gamewereld.

Meer info

💼 Jong ondernemen

Sommige leerlingen hebben op jonge leeftijd al de passie om een ambitieuze ondernemer te worden. Inspirerende gastlessen en workshops over ondernemerschap kunnen een grote rol spelen.

Meer info

🍆 Seks

Onze seks voorlichting is van deze tijd en gaat daarom verder dan alleen praten over voortplanting. Onderwerpen zoals seksuele identiteit, plezier in seks, sexting en grenzen komen aan bod.

Meer info

🎈 Lachgas

Lachgas brengt gezondheidsrisico’s en allerlei soorten overlast met zich mee. Los van een verbod op lachgas, is het van groot belang om in te zetten op goede, preventieve voorlichting.

Meer info

💊 Drank en drugs

Uitgaan, drankspelletjes, comazuipen, indrinken.. Bijna alle jongeren krijgen hiermee te maken, vaak op een moment dat ze er nog weinig over hebben nagedacht. Onvoorbereid maakt kwetsbaar.

Meer info

🤔 Studiekeuze

Hoe vind je een studie die bij je past? Wat zijn de stappen om tot een weloverwogen studiekeuze te komen? Wat voor loopbaan wil je tegemoet gaan? In deze voorlichting krijg je advies en antwoorden.

Meer info

💸 Omgaan met geld

Steeds meer jongeren en jong-volwassenen hebben problemen met schulden. Uit onderzoek blijkt dat jongeren die vroeg leren omgaan met geld, later minder snel financiële problemen hebben.

Meer info

🤐 Pesten

Voordat pesten op een school kan worden aangepakt, is het eerst prioriteit om pesten te herkennen. We gaan in gesprek en bieden handvatten voor het voorkomen of aanpakken van pesten.

Meer info