Een sterk team van jonge specialisten die het verschil willen maken

Sprekers die verder gaan dan kennis delen. Sprekers met een missie, die impact willen maken in het onderwijs. We zijn volledig gespecialiseerd in meerdere thema’s die een rol spelen in het onderwijs en veel aandacht vragen op dit moment. We geven voorlichting over social media, seksualiteit, (cyber)pesten, mentale gezondheid, omgaan met geld, eenzaamheid, drank en drugs, lachgas, voeding en leefstijl, en verantwoord gamen. We worden ingezet voor leerlingen in de klas, tijdens ouderavonden of als training voor docenten.

Kies een thema
voorlichting op scholen

Over Roy Vathorst

Vanaf mijn 12e ontstond er een grote passie voor social media. Destijds kon ik ruim een miljoen mensen bereiken op Hyves. Ik had pagina’s met veel voorkomende interesses en actuele onderwerpen, waardoor het bereik snel gigantisch werd. Mijn netwerk breidde ik uit op andere social media platformen die interessant werden. Zo had ik een pagina op Facebook waarbij ik meer dan 1,5 miljoen Nederlanders in drie dagen tijd wist te bereiken.

Toen ik 15 jaar was merkte ik steeds vaker dat er een grote social media kloof was tussen ouders en kinderen, maar ook tussen docenten en leerlingen. Ik wilde mijn ervaring en kennis gaan delen om deze kloof te dichten, dus ging ik de klassen in en gaf presentaties tijdens ouderavonden op scholen. De vraag hiernaar bleek enorm en mijn presentaties werden erg gewaardeerd.

“Het idee was er al lang”

Het idee voor VoorlichtingOpScholen.nl begon echt te ontstaan toen ik met twee beperkingen te maken kreeg. Mijn aanwezigheid werd steeds vaker op meerdere locaties tegelijk verwacht. Al snel was ik soms wel op twee of drie scholen per dag of avond te vinden. Verder kreeg ik aanvragen van scholen of instanties door het hele land, terwijl ik natuurlijk niet in mijn eentje op landelijke schaal actief kan zijn. Ik heb me altijd al verantwoordelijk gevoeld om deze twee beperkingen te tackelen. Het geeft dan ook veel energie om nu elke dag te zien dat we door heel het land actief zijn en veel meer scholen kunnen helpen dan ooit.

Ontstaan van een community

Waar het begon met af en toe een voorlichting, worden we inmiddels door veel  opdrachtgevers gezien als een serieuze verbinder en ondersteuner in de relatie tussen ouders, leerlingen en school. Vanaf het moment dat we ook aanvragen kregen van overheidsinstanties, zijn we tot een echte gesprekspartner gegroeid voor de overheid en de hele onderwijssector. Van lokale scholen rondom Den Haag en Rotterdam, zijn we inmiddels door heel Nederland te vinden.

Voor ons een reden om meer waarde toe te voegen, dan alleen het geven van voorlichting. Er kon een community ontstaan, een groep van ouders en scholen die samen met elkaar de verbinding met kinderen en leerlingen willen versterken als het gaat om thema’s die problemen met zich meenemen. Zo zijn er ruim 6000 betrokkenen, van zeker 150 scholen, die wij dagelijks op de hoogte houden.