voorlichting

Gameverslaving

Jonge gamers, maar ook ouders en docenten op een realistische manier bewust laten worden van het gamegedrag tegenwoordig. Kennis bijspijkeren met een jong, ervaren iemand uit de gamewereld.

Inhoud

In veel gevallen is gamen gewoon leuk, gezellig en zelfs leerzaam. Als een kind het echter niet meer onder controle heeft, kan er sprake zijn van een kans op gameverslaving. Het gamen gaat ten koste van het dagelijkse leven thuis, op school of van sociale contacten. Hoe ga je hier dan mee om? Hoe kan het voorkomen worden dat een kind hiermee te maken krijgt? Wat maakt dat gamen nou zo verslavend? 

Een gamer met ervaring geeft de voorlichting en bespreekt onder andere de soorten en kenmerken van games, verschillen tussen gamers en alles met betrekking tot het ontstaan van een gameverslaving. De focus ligt op een juiste balans vinden van gamen, we zullen de voorlichting dan ook op een positieve manier overdragen. 

Wat levert de voorlichting Gameverslaving op? 

Deelnemers zullen het waarom van gamen beter begrijpen en hierdoor makkelijker signalen van problematisch gedrag herkennen. Verder hebben deelnemers meer kennis van games en alles wat daarmee te maken heeft. Er zullen handvatten ontstaan om in balans te blijven, eventuele verdere actie te ondernemen of om ouders en docenten in hun kracht te zetten.

Doelgroep

Van een leerling in het basisonderwijs en een docent op het voortgezet onderwijs, tot een begeleider bij speciaal onderwijs. Onze voorlichting gameverslaving is geschikt voor elke doelgroep in alle soorten onderwijs. Dit omdat wij elke voorlichting als maatwerk zien en dus naar wens aanpassen op basis van de aanvraag.

Kosten

De mogelijkheden zijn onbeperkt in de keuze voor het aantal (samengevoegde) klassen, ouderavonden of training voor docenten. Elke aanvraag zien wij als maatwerk zodat het goed aansluit bij de leeftijden en ontwikkeling van de klas of school. Na een korte uitleg van jouw wensen, geven wij direct een concrete prijsindicatie.

Contact opnemen

Waarom wij?

Verantwoord gamen in 1 min

Deel deze voorlichting