voorlichting

Eenzaamheid

De voorlichting ‘Eenzaamheid’ is interactief en tegelijkertijd doelgericht. Eenzaamheid betekent niet altijd dat je geen sociale contacten hebt, eenzaamheid kan je zelfs voelen met genoeg mensen om je heen. Mede door corona is eenzaamheid onder jongeren groter geworden en daar kunnen wij samen wat aan doen!

Inhoud

Wij bieden een interactieve en inspirerende workshop met veel ruimte voor onderlinge ontmoeting. Je leert van elkaar hoe en waar je eenzaamheid het beste bespreekbaar kan maken. Het doel van de workshop is om meer bewustzijn te creëren over eenzaamheid, maar ook om het onderwerp meer bespreekbaar te maken binnen de school. Onderlinge respect staat hierbij centraal en we zorgen voor een veilige omgeving voordat we starten. 

Tijdens deze workshop gaan wij in op ervaringen, wordt het sociale contact uitgebreid en brengen wij de groep dichter bij elkaar. Je maakt kennis met de verschillende vormen van eenzaamheid en krijgt handvatten waarmee je in gesprek kunt gaan met iemand die eenzaamheid ervaart. Samen zorgen wij ervoor dat je niet alleen volgend jaar, maar ook de rest van je leven weet wat je moet doen en hoe je het moet doen om je niet eenzaam te voelen.

Wat levert de voorlichting eenzaamheid op? 

Een veiligere omgeving voor leerlingen binnen de school omdat eenzaamheid sneller herkend wordt, leerlingen beter weten hoe ze hiermee om moeten gaan en het ook duidelijker is wat het precies betekent. Leerlingen kunnen bewustere keuzes gaan maken en zullen meer rekening met elkaar gaan houden. De band tussen de leerlingen zal versterkt worden omdat eerlijkheid en respect centraal heeft gestaan. 

Doelgroep

De workshop geven wij vanaf het middelbare onderwijs. Gezien het emotionele aspect en de veilige omgeving die vereist is, voeren we dit nog niet uit voor leerlingen uit het basisonderwijs. De voorlichting Eenzaamheid is wel zeker ook geschikt voor ouders en docenten. Dit zal echter in een ander format zijn dan een interactieve workshop. 

Benieuwd naar de workshop of voorlichting? Vraag hier een voorlichting aan!

Contact opnemen

Waarom wij?

Eenzaamheid in 1 minuut

Deel deze voorlichting