Alle maatschappelijke thema’s

bespreekbaar tijdens een complete projectweek 

Een goede projectweek maakt impact. Het draagt dan écht iets bij aan de maatschappelijke, emotionele en sociale ontwikkeling van leerlingen. Het maakt simpelweg een belangrijk verschil. Verschil in de manier waarop leerlingen met elkaar omgaan, de manier waarop zij met bepaalde thema’s leren omgaan en hoe zij zich kunnen voorbereiden op situaties in de toekomst. Daarnaast is een projectweek een goed moment om bepaalde problemathiek bespreken. Leerlingen worden bewuster, weerbaarder en krijgen nieuwe kennis mee. Daar hebben zij niet alleen op school, maar in de rest van hun levens profijt van.

Voorbeelden van projectweken

Wij helpen jullie graag bij het vinden en samenstellen van een geschikte invulling voor de projectweek. Dit kunnen individuele voorlichtingen zijn, maar ook voorlichtingen binnen een overkoepelend onderwerp. Denk bijvoorbeeld aan de volgende onderwerpen:

Projectweken middelbaar onderwijs

Goed in je vel

– Eenzaamheid
– Social Media
– Seksualiteit
– Voeding & leefstijl

Projectweek verboden middelen

Middelen

– Drank & drugs
– Lachgas
– Roken & vapen
– Voeding & leefstijl

Projectweek samen sociaal

Samen sociaal

– Social media
– (Cyber)pesten
– Seksualiteit
– Eenzaamheid

Projectweek mediawijsheid

Mediawijsheid

– Social Media
– Groepsdruk
– Gezond gamen
– Sexting

Projectweek in gesprek

Inspiratie

– Jong ondernemen
– Voeding & leefstijl
– Omgaan met geld
– Social Media

Projectweek inspiratie

Gezond

– Telefoongebruik
– Social Media
– Roken & vapen
– Voeding & leefstijl

Projectweek voorlichting en projecten op school

Projectweken die niet alleen als leuk worden ervaren, maar ook effectief zijn.

Onze jonge specialisten kunnen op een laagdrempelige manier met verschillende thema’s impact maken tijdens een projectweek. Onze thema’s zijn vakoverstijgend. Dat wil zeggen dat ze verder gaan dan alleen kennis delen over één bepaald vak. De voorlichtingen worden op maat gemaakt, zijn interactief en maken echt iets los. Leerlingen worden daarbij uitgedaagd om kritisch te denken, zijn op de hoogte van wat thema’s inhouden en leren erover te praten. Het levert dan ook mooie, intense en inzichtvolle gesprekken op. Zo worden niet alleen verschillende thema’s bespreekbaar, maar zijn eventuele problemen vaak ook zichtbaarder voor leerkrachten. We creëren een impact die verder gaat dan alleen die ene projectweek.

“De voorlichtingen waren top, de leerlingen en docenten hebben het als zeer waardevol ervaren omdat er ook echt een gesprek op gang kwam. Zij vonden dat de collega’s die deze lessen verzorgden dit top deden.”

“Twee projectdagen met verschillende voorlichtingen aan 9 klassen tegelijk. Zeer geslaagd en ook de leerlingen en hun ouders waren positief. We zijn direct gaan kijken naar plannen voor volgend schooljaar.”

“Wij hebben de samenwerking met jullie als heel prettig ervaren en onze leerlingen hebben zich erg positief uitgelaten over jullie voorlichtingen. Voor ons was het echt een aanwinst tijdens de introductieweek.”

Projectweek aanvragen

Of losse voorlichtingen als onderdeel van een projectweek.

  Meer informatie?

  Neem gerust contact op.

  Roy Vathorst & Lars Toussaint portretfoto voorlichting op scholen
  stuur een e-mail direct whatsappen even bellen

  Handig om te lezen

  Het nut van projectweken in het onderwijs

  Om leerlingen op interactieve wijze met de stof aan de slag te laten gaan, zijn..