Seksuele
voorlichting

Onze seksuele voorlichting is van deze tijd en gaat daarom verder dan alleen praten over voortplanting. Onderwerpen zoals seksuele identiteit, plezier in seks, sexting, wensen en grenzen komen aan bod tijdens de voorlichting.

Inhoud seksuele voorlichting

Met onze voorlichtingsles vergroten we de kennis van leerlingen op het gebied van seksuele gezondheid. Leerlingen die leren praten over seksualiteit en betrouwbare informatie hierover krijgen, maken volgens onderzoek vaker een weloverwogen keuze bij een eerste keer, in plaats van iets ‘dat hen overkomt’.

In deze tijd maken jongeren grote veranderingen mee op het gebied van relaties en seksualiteit. Los van het lichaam wat verandert en dat ze een eigen genderidentiteit ontwikkelen, gaan ze ook de eerste (intieme) relaties aan en beginnen ze met experimenteren. Verder worden we op steeds jongere leeftijd al geconfronteerd met het onderwerp, vanwege de blijvende groei in het gebruik van Social Media en internet. 

Wat levert de seksuele voorlichting op? 

Omdat we het op een informele, maar professionele manier overbrengen zijn de effecten op leerlingen direct te merken. Leerlingen kunnen op basis van onze goede, betrouwbare informatie seksueel gezonde keuzes maken. Ze worden weerbaarder, durven eerder vragen te stellen en leren respectvol met elkaar om te gaan. Voor docenten geldt dat ze tijdens de les eventuele problemen sneller signaleren en het gesprek kunnen aangaan.

Doelgroep

Van een leerling in het basisonderwijs en een docent op het voortgezet onderwijs, tot een begeleider bij speciaal onderwijs. Onze seksuele voorlichting is geschikt voor elke doelgroep in alle soorten onderwijs. Dit omdat wij elke voorlichting als maatwerk zien en dus naar wens aanpassen op basis van de aanvraag.

Kosten

De mogelijkheden zijn onbeperkt in de keuze voor het aantal (samengevoegde) klassen, ouderavonden of training voor docenten. Elke aanvraag zien wij als maatwerk zodat het goed aansluit bij de leeftijden en ontwikkeling van de klas of school. Na een korte uitleg van jouw wensen, geven wij direct een concrete prijsindicatie.

Contact opnemen

Waarom wij?

Seksualiteit in 1 minuut

Deel deze voorlichting