voorlichting

Studiekeuze

Hoe vind je een studie die bij je past? Wat zijn de stappen om tot een weloverwogen studiekeuze te komen? Wat voor loopbaan wil je tegemoet gaan? In deze voorlichting krijg je advies en antwoorden.

Inhoud

Scholieren moeten steeds vroeger keuzes maken voor het vormgeven van hun studieloopbaan. Van opleidingsniveau, tot vakkenpakket en eventuele extra vakken. Ook worden leerlingen gestimuleerd om al tijdens het 3e of 4e jaar na te denken en zich te oriënteren over een belangrijke vervolgstap. Wat ga ik studeren? En misschien net zo belangrijk, waar? De studietijd is een bijzondere periode en misschien wel de leukste tijd van je leven. Het kiezen van een studie is dus een ingrijpende gebeurtenis en wij vinden dat scholieren dit wel zelf, maar niet alleen hoeven te doen. In deze voorlichting geven wij ze daarom praktische tips en advies hoe zij het maken van een weloverwogen keuze kunnen aanpakken.

Voor een ouderavond en de docententraining geldt dat we ook inhaken op de ouderbetrokkenheid en welke rol als opvoeder of begeleider vervult kan worden. Hoe kan je leerlingen het beste begeleiden bij het maken van een studiekeuze? En wat kan je beter niet doen?

Wat levert de voorlichting Studiekeuze op? 

Veel. Leerlingen krijgen praktische handvatten en inzicht om zich met vertrouwen te kunnen oriënteren op hun volgende stap. Voor ouders en docenten geldt dat ze na onze voorlichting meer op de hoogte zijn van belangrijke succesfactoren in het studiekeuzeproces en wat zij in de verschillende fases van het keuzeproces wel en niet kunnen betekenen.

Doelgroep

De voorlichting studiekeuze is geschikt voor middelbare scholieren, ouders en begeleiders. Afhankelijk van de fase waarin de leerling zich bevindt en hoe lang het nog duurt tot er een daadwerkelijke keuze moet worden gemaakt, wordt de voorlichting aangepast. Dit omdat wij elke voorlichting als maatwerk zien en dus naar wens aanpassen op basis van de aanvraag.

Kosten

De mogelijkheden zijn onbeperkt in de keuze voor het aantal (samengevoegde) klassen, ouderavonden of training voor docenten. Elke aanvraag zien wij als maatwerk zodat het goed aansluit bij de leeftijden en ontwikkeling van de klas of school. Na een korte uitleg van jouw wensen, geven wij direct een concrete prijsindicatie.

Contact opnemen

Waarom wij?

Deel deze voorlichting