voorlichting

Voeding en leefstijl

De voorlichting ‘Voeding en leefstijl’ is informatief en tegelijkertijd praktisch. We delen aan de hand van sterke voorbeelden kennis over gezonde voeding en een gezonde leefstijl. Verder hebben we het over de invloed van beweging op de gezondheid en zullen we de besproken thema’s direct toepassen in een praktisch element.

Inhoud

De media verspreiden verschillende meningen en visies over wat gezonde voeding en leefstijl is. De voorlichting wordt gegeven door een voedingsdeskundige en leefstijlcoach en heeft als uitgangspunt om leerlingen, ouders en/of docenten bewust te maken van wat een gezonde leefstijl inhoudt. De huidige leefstijl ligt ver verwijdert van wat het ooit was, dit noemen we de mismatch. Hierdoor weten we niet meer zo goed wat ons lichaam en geest nodig heeft. Bovendien maken alle ontwikkelingen rondom COVID de noodzaak naar gezonde voeding en een gezonde leefstijl groter.

De sprekers zullen de mismatch van onze huidige voeding en leefstijl duidelijk maken tijdens deze voorlichting. Vervolgens vertellen zij wat gezonde voeding inhoudt en wat voedingsstoffen zijn. We geven tijdens de voorlichting praktische elementen waarmee deelnemers kennismaken met leuke en laagdrempelige beweegoefeningen. Daarnaast doen zij ervaring op met gezonde voeding.

Wij kunnen ook een kookworkshop verzorgen, indien de juiste faciliteiten en benodigde materialen aanwezig zijn. Voor de mogelijkheden kan je uiteraard gewoon contact met ons opnemen.

Wat levert de voorlichting voeding en leefstijl op? 

Een fitte en kerngezonde generatie voor de toekomst! Deze voorlichting levert bewustwording op van de kracht van een gezonde leefstijl en de eenvoud van het toepassen ervan. Zo kunnen zij bewuste keuzes maken en wordt gezonde voeding meer gewaardeerd. Daarnaast krijgen deelnemers meer vaardigheden in het maken van gezonde voeding en wordt bewegen gestimuleerd.

Doelgroep

Het mooie van dit thema is dat het op elke doelgroep toepasbaar is. Wie heeft er nu geen baat bij meer kennis en vaardigheden over eten en levensstijl? De voorlichting is gemakkelijk aan te passen aan leerlingen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en hoger onderwijs. Maar is zeker ook geschikt voor ouders en docenten.

Benieuwd naar de voorlichting? Vraag hier een voorlichting aan!

Contact opnemen

Waarom wij?

Voeding en leefstijl in 1 min

Deel deze voorlichting