Het verzorgen van Mediawijsheid lessen op alle scholen van het bestuur

Samen kom je verder

In 2020 hebben we op een aantal Nestas-scholen (voorheen OPOD) voorlichting gegeven over Mediawijsheid en die samenwerking was vanuit de betreffende scholen goed bevallen.

Vervolgens nam de bovenschoolse ICT’er naar aanleiding van deze ‘referenties’ contact met ons op met de vraag of we lessen Mediawijsheid wilden verzorgen op alle scholen van het bestuur. Uiteraard hoefden wij hier niet lang over na te denken en keken we ernaar uit om aan de slag te gaan.

In schooljaar 21/22 hebben we op alle locaties van Nestas Scholengroep een tweetal lessen rondom het thema Mediawijsheid voor de groepen 5 t/m 8 verzorgd. Tijdens de evaluatie kregen we te horen dat de lessen waren beoordeeld met de onderstaande cijfers:

  • Kwaliteit van de les: 7.8
  • Kwaliteit van de docenten: 7.4
  • Het enthousiasme van de leerlingen: 7.5

Om de ouders/verzorgers ook bij dit belangrijke thema te betrekken, hebben we een digitale ouderavond ‘Mediawijsheid’ verzorgd voor alle ouders van de groepen 5 t/m 8. Nadat we alle lessen hadden verzorgd, zijn we met de contactpersonen in gesprek gegaan om de samenwerking te evalueren en vooruit te kijken naar volgend schooljaar.

Uit de evaluatie kwamen een aantal verbeterpunten. We hebben samen een plan gemaakt om de lessen aan te passen naar aanleiding van de wensen van de scholen. Zo zorgen we er met elkaar voor dat de lessen nóg beter aansluiten bij de doelgroep en zo kunnen we nóg meer impact maken.

Mooie partnerschappen waarin goede communicatie en kwaliteit centraal staan.

Hier worden wij blij van! 

Wat hebben we gedaan?

Hier ook met jouw school staan binnenkort?
Neem contact op en daag ons uit.