voorlichting

Social media

Praktische informatie, voordelen, privacy, gevaren zoals sexting, cyberpesten en grooming worden besproken aan de hand van actuele situaties in de online wereld van Social Media.

Inhoud

De algemene introductie over ‘Alle jongeren maken tegenwoordig gebruik van het internet…’ slaan wij liever over. We zijn al veel verder dan dat. Leerlingen zetten veel informatie over zichzelf en anderen online, maar overzien hiervan de gevolgen vaak niet. Tijdens een voorlichting bespreken we op een interactieve wijze de nadelen en gevaren van Social Media. Dit doen we aan de hand van praktische informatie, voorbeelden van praktijksituaties en een scherpe blik op hoever we eigenlijk zijn als het gaat om onze privacy. 

Voor een ouderavond en de docententraining geldt dat we ook inhaken op de ouderbetrokkenheid en welke rol als opvoeder of begeleider vervult kan worden. Tips over toezicht houden, WhatsApp-groepen, communiceren en grenzen stellen. Er kan antwoord worden gegeven op alle vragen en de kennis zal flink worden bijgespijkerd. 

Wat levert de voorlichting social media op? 

Veel. Leerlingen die bewust zijn van de mogelijkheden en gevaren, waardoor ze op alle vlakken (met elkaar) voorzichtiger zijn in de online wereld van social media. Voor ouders en docenten geldt dat ze na onze voorlichting meer op de hoogte zijn en daarbij ook wegwijs zijn gemaakt om jongeren beter te begeleiden en op te voeden. Indien er wordt gekozen voor een combinatie, zal er ook zeker een sterkere verbinding ontstaan tussen de drie doelgroepen.

Doelgroep

Van een leerling in het basisonderwijs en een docent op het voortgezet onderwijs, tot een begeleider bij speciaal onderwijs. Onze voorlichting social media is geschikt voor elke doelgroep in alle soorten onderwijs. Dit omdat wij elke voorlichting als maatwerk zien en dus naar wens aanpassen op basis van de aanvraag.

Kosten

De mogelijkheden zijn onbeperkt in de keuze voor het aantal (samengevoegde) klassen, ouderavonden of trainingen voor docenten. Elke aanvraag zien wij als maatwerk zodat het goed aansluit bij de leeftijden en ontwikkeling van de klas of school. Na een korte uitleg van jouw wensen, geven wij direct een concrete prijsindicatie.

Contact opnemen

Mediawijsheid in 1 minuut

Waarom wij?

Deel deze voorlichting

partner mediawijsheid