Ondanks de lastige situatie van het ‘gesloten onderwijs’ op dit moment, moet er vooruit gekeken worden. Rond deze periode wordt de jaargids van het volgende schooljaar samengesteld. Hoe gaan de studiemiddagen voor docenten eruit zien? Wat voor thema-avonden worden er gegeven aan de ouders? En op welk vlak willen we de leerlingen wat extra’s bijbrengen?

Wij zijn gespecialiseerd in het verzorgen van voorlichting op scholen aan leerlingen, ouders of docenten als het gaat om thema’s die een rol spelen in het onderwijs. Graag gaan wij het gesprek aan, om te kijken waar jouw school behoefte aan heeft. Elke school is uniek, waarbij maatwerk geboden is. Mooi gezegd, maar wat bieden wij dan?

Jonge sprekers die het verschil kunnen maken

De jeugd heeft de toekomst. Wij werken met sprekers die verder gaan dan kennis delen. Sprekers met een missie, die impact willen maken in het onderwijs. We zijn volledig gespecialiseerd in meerdere thema’s die een rol spelen in het onderwijs en veel aandacht vragen op dit moment. Na onze voorlichting is de weerbaarheid en zekerheid van docenten, ouders en leerlingen vergroot.

‘Voorlichting op scholen’ werkt voornamelijk met jonge sprekers, hier is bewust voor gekozen. Deze sprekers hebben elke dag te maken met het thema waar zij voorlichting over geven. Ze zijn allemaal getraind en in staat om echt een boodschap te kunnen overbrengen. We focussen ons daarom niet alleen op kennis, maar ook ervaring, een vlotte manier van uitleggen, overtuigingskracht en veel sympathie.

Thema’s die aandacht vereisen

We zijn volledig gespecialiseerd in meerdere thema’s die een rol spelen in het onderwijs en veel aandacht vragen op dit moment. We geven voorlichting over Social Media, seksualiteit, pesten, jong ondernemen, omgaan met geld, studiekeuze, drank en drugs, lachgas en verantwoord gamen. Bekijk hier een overzicht van ons complete aanbod.

Verbinding tussen ouders, docenten en leerlingen

Waar het begon met af en toe een voorlichting, worden we inmiddels door veel opdrachtgevers gezien als een serieuze verbinder en ondersteuner in de relatie tussen ouders, leerlingen en school.

We worden ingezet voor leerlingen in de klas, tijdens ouderavonden of als training voor docenten. Hierbij merken we dat er steeds vaker een combinatie wordt gevraagd. Als we de drie doelgroepen allemaal een voorlichting of training kunnen geven, kunnen we meer waarde toevoegen en impact maken. Ze begrijpen elkaar beter en er is meer wederzijds begrip wat leidt tot een positievere sfeer. Op school, thuis en in de maatschappij.

Samen sterker

Wij begrijpen erg goed dat scholen het druk hebben. Er speelt van alles en er is veel aanpassingsvermogen nodig door de constante veranderingen. Daarom zijn wij in onze communicatie en betrokkenheid zeer flexibel. Als een voorlichting of training niet door kan gaan, kan het kosteloos verplaatst worden naar een andere datum in het huidige of volgende schooljaar.

Neem gerust contact op via mail of telefonisch via 06-22926156.

Lars Toussaint
Accountmanager en verbinder
voorlichtingopscholen.nl
tel.: 0622926156
e-mail: lars@voorlichtingopscholen.nl