Begin december 2021 heef het team van Voorlichting Op Scholen een mooie samenwerking gestart met RTL Nieuws. We hebben bijgedragen aan landelijke artikelen, waarin we aandacht besteden aan de gevaren van Social Media. De dag erna hebben wij opnames gehad voor NOS Journaal over de stijgende vraag naar onze voorlichting ‘lachgas’ als preventieve aanpak binnen het onderwijs.

Voorlichting lachgas

We zijn erg blij met de kans die ons team heeft gekregen om te laten zien wat wij te bieden hebben en om te vertellen over het lachgas probleem. Waar veel scholen niet precies weten hoe ze hiermee om moeten gaan, wordt het ook bij de ouders steeds lastiger om te herkennen of kinderen met lachgas bezig zijn. Om die reden zien we steeds meer problemen ontstaan. Op het schoolplein bijvoorbeeld, maar lachgas is ook vaak betrokken bij verkeersongelukken. Lachgas heeft namelijk veel effect op je rijvaardigheid, je ziet minder goed en je kunt niet meer adequaat reageren wanneer dat nodig is. Dit is de reden dat juiste voorlichting op scholen van belang is. Daarom zijn wij druk bezig met voorlichtingen geven op scholen, om leerlingen te waarschuwen over de gevaren van lachgas in het verkeer. Bekijk de uitzending van NOS hier terug.

Voorlichting

We hebben ontzettend positieve reacties ontvangen op de uitzending van NOS! Op naar de volgende live-uitzendingen en zendtijd om onze voorlichtingen onder de aandacht te brengen. Meer weten over hoe wij scholen verder helpen? Zoek dan verder op onze website!