Deze week werd een update gelanceerd op het populaire Social Mediaplatform Instagram. Het platform waarop foto’s en video’s verspreidt kunnen worden is na de update beter uitgerust om online pesten tegen te gaan.

De update is gekomen om “Instagram een veilige plek voor zijn gebruikers te laten zijn”. Facebook en Instagram, beiden in bezit van topman Mark Zuckerberg, gaan hiermee voorop in de strijd tegen online pesten.

Blokkeren

De belangrijkste update is dat gebruikers vanaf nu kunnen kiezen wie hen kan taggen (vermelden) in foto’s, reacties of berichten. Daarnaast wordt het ook mogelijk om tot maximaal 25 reacties tegelijk te verwijderen en je kan ook meerdere mensen tegelijk blokkeren.

Het is voornamelijk bedoeld om mensen met slechte bedoelingen en haatdragende reacties te verbannen van je Instagramprofiel. Het platform heeft deze nieuwe update al uitgebreid getest en uit de resultaten blijkt dat de omgeving positiever wordt. 

Vastpinnen

Op korte termijn zal Instagram starten met het testen van een extra update, de “pinned reaction”. Door deze update zal je positieve en leuke reacties op jouw foto’s of video’s kunnen vastpinnen. Andere gebruikers zullen eerst jouw vastgepinde of favoriete reactie zien. Het is onduidelijk wanneer deze functie komt.

In onze voorlichting Social Media brengen we leerlingen, ouders of docenten ook op de hoogte van alle laatste nieuwe functionaliteiten.