Tijd voor een nieuw thema binnen het aanbod van Voorlichting Op Scholen. Niet zomaar omdat we altijd onze expertise graag uitbreiden, maar omdat het nodig is en er veel vraag naar is. Vanaf 2022 starten we met voorlichting geven over het thema: voeding en leefstijl! De voorlichting zal informatief en praktisch zijn. Ons team kan inmiddels veel vertellen over voeding en leefstijl, wat voor iedere doelgroep natuurlijk een belangrijk onderwerp is om bespreekbaar te maken.

De media verspreiden verschillende meningen en visies over wat gezonde voeding en leefstijl precies is. Daarom willen wij leerlingen, ouders en/of docenten bewuster maken van wat een gezonde leefstijl inhoudt. Ook kwam er steeds meer vraag naar dit onderwerp. Veel ouders en docenten hebben aangekaart dat ze graag een voorlichting over voeding en leefstijl zouden willen.

Gezonde leefstijl voor leerlingen

Onze leefstijl van nu ligt ver van wat het hoort te zijn. Hierdoor weten we niet meer zo goed wat ons lichaam en geest nodig heeft. Daarnaast maken alle ontwikkelingen rondom COVID de noodzaak naar gezonde voeding en een goede leefstijl natuurlijk groter.

Maaltijden met veel calorieën of veel snacks en tussendoortjes, het is voor veel leerlingen een dagelijkse verleiding die moeilijk is om te weerstaan. Eetgedrag verbeteren is echter ook niet zo makkelijk als dat we soms denken of zouden willen. Maar belangrijk is het wel, aangezien een ongezonde leefstijl voor veel problemen kan zorgen.

Psychische klachten door gepest worden bij overgewicht, met bijvoorbeeld verzuim en slechtere schoolresultaten als gevolg. Of wat dacht je van fysieke problemen, zoals diabetes? Om die reden moeten leerlingen zo vroeg mogelijk al leren wat gezonde keuzes zijn als het om voeding gaat.

Gezonde leerlingen op school

Uit onderzoek blijkt dat leerlingen die gezond eten en drinken en daarbij voldoende bewegen, zich ook daadwerkelijk beter voelen. Verder weten we natuurlijk hoe belangrijk een gezonde leefstijl is voor de ontwikkeling en schoolprestaties van kinderen. Genoeg redenen dus om hier op scholen aandacht aan te besteden.

Scholen hebben hierbij vaak de hulp van ouders, sporttrainers, coaches en andere maatschappelijke organisaties nodig. Maar nu is er ook de hulp vanuit ons, in de vorm van een interactieve voorlichting, ouderavond en/of docententraining. We komen graag bij bij jullie school langs om te vertellen over voeding en leefstijl.

Interesse in de voorlichting of onze mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op!