Voorlichting op scholen is druk bezig met een nieuwe voorlichting. Roken en vapen wordt daarbij als apart thema gepresenteerd. De kennis van alle deelnemers wordt vergroot. Daarnaast gaan we het gesprek aan en bespreken we onder andere mogelijke voor- en nadelen. Jongeren zullen zich daarna bewuster zijn van hun eigen wensen, grenzen en bijvoorbeeld de invloed van groepsdruk op hun gebruik van sigaretten en vapes. Daarnaast bespreken we de huidige wetgeving en normen en waarden vanuit de maatschappij omtrent dit onderwerp.

Ondanks een landelijke preventieve aanpak en wetgeving, zullen er jongeren zijn die toch roken of vapen, misschien zelfs wel op of rondom het schoolplein. Voor deze doelgroep focussen we vooral op de risico’s en schadebeperkende maatregelen. Verder dagen we de deelnemers uit om kritisch na te denken over het gebruik van deze middelen. Kennis over risico’s, preventieve maatregelen, maar ook wet- en regelgeving zullen worden vergroot. Daarbij bespreken we ook soortgelijke middelen met bijvoorbeeld dezelfde werkzame stoffen, zoals Snus. Ook in deze voorlichting nemen we recente ontwikkelingen en/of gebeurtenissen altijd mee. 

Benieuwd naar deze voorlichting? Onze voorlichtingen zijn altijd maatwerk. We stemmen ze dus geheel af op de doelgroep en situatie. De mogelijkheden voor jou bespreken we graag in een leuk gesprek. Neem hier contact met ons op.