Een voorlichting levert veel op. We vergroten kennis en weerbaarheid en durven het gesprek aan te gaan. Niet alleen nuttig voor leerlingen, maar ook voor ouders en docenten. Op vele scholen zijn we hiermee al actief. Een goede samenwerking tussen deze drie doelgroepen is namelijk van groot belang om echt een verschil te kunnen maken. Waarom? Dat leggen we je graag uit!

Voorlichting voor leerlingen

Tijdens een voorlichting voor leerlingen vergroten we kennis en belichten een thema van verschillende kanten. Daarnaast bereiden we leerlingen voor op bepaalde situaties, geven we ze handvatten om met situaties om te gaan en beperken we risico’s. Ook gaan we het echte gesprek aan. Zonder oordeel, maar met aandacht. Daarmee zorgen we vaak voor een grotere weerbaarheid en groepsgevoel.

Voorlichting voor docenten en ouders

Voorlichtingen worden sterk effectiever wanneer ook docenten en ouders een aansluitende voorlichting volgen over hetzelfde thema. Ouders en docenten zijn immers belangrijk in de pedagogische driehoek en dagelijkse begeleiding. Daarnaast is het voor ouders en docenten een behoorlijke uitdaging om bij te blijven bij alle ontwikkelingen in de belangrijke thema’s. Met een een aansluitende docententraining of ouderavond zijn alle groepen op de hoogte van kennis en zitten ze sneller op één lijn. Een driehoeks-voorlichting heeft dan ook niet zonder reden onze voorkeur. Uiteraard worden de voorlichtingen per groep op maat afgestemd.

Of het nu gaat om Verantwoord gamen, Social Media, Drank & Drugs, of Omgaan met geld: al onze thema’s zijn geschikt als les in de klas, ouderavond of docententraining. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw school? Neem contact met ons op!