Meerdere voorlichtingen op maat voor projectweek over ‘relaties’

Onze uitdaging

Het Aeres VMBO in Velp organiseert elk schooljaar een projectweek. Dit schooljaar was het de bedoeling om diverse voorlichtingen en workshops te verzorgen rondom het thema ‘relaties’. Na de goede samenwerking vorig schooljaar, namen ze nu weer contact met ons op. Voor het tweede jaar op rij mochten we richting het (verre) oosten om het verschil te gaan maken.

Onze aanpak

Het was van belang om met onderwerpen aan de slag te gaan die aan zouden sluiten bij het thema van de projectweek. We hebben het aanbod besproken met de contactpersoon van het Aeres en kwamen tot de volgende voorlichtingen: Seksualiteit (eerstejaars), Social Media (eerstejaars), Eenzaamheid (tweedejaars) en Cyberpesten (tweedejaars).

We hebben de voorlichtingen daarna iets aangepast, zodat het nóg beter zou aansluiten. We zorgden ervoor dat er extra aandacht was voor: verdraagzaamheid, respect, grenzen & wensen, (on)wenselijk gedrag, en zorgen voor elkaar. 

Resultaat

Een mooie dag. En dat kwam niet alleen door de stralende zon en het feit dat het Valentijnsdag was. Vier sprekers verzorgden de voorlichting aan de eerste en tweedejaars klassen. Het leverde mooie, intense en heftige gesprekken op met leerlingen. Daarnaast werden eventuele problemen en worstelingen van leerlingen beter inzichtelijk voor de school. De thema’s werden bespreekbaar en de onderlinge band van de klassen werd versterkt. Waardevolle momenten!

Wat hebben we gedaan?

Hier ook met jouw school staan binnenkort?
Neem contact op en daag ons uit.