14
dec
Steeds meer geldproblemen bij jongeren
Financiële opvoeding, geldstress en financiële onzekerheid bij kinderen en jongeren Geldproblemen kunnen al op jonge leeftijd tot lastige situaties, stress en onzekerheid leiden. Bovendien krijgen niet alle kinderen en jongeren van huis uit de juiste financiële opvoeding. Daarmee leren ze niet wat normaal is en wat niet. Met de huidige inflatie is de kans op..
6
dec
Verbod op Vapen in 2023
Vapen steeds populairder onder jongeren Het verbod op e-sigaretten met een smaakje, ook wel vapen genoemd, gaat in op 1 oktober 2023. Het verbod liet voor een langere tijd op zich wachten. Eerder vorig jaar werd bekend dat de e-sigaretten met smaak per 1 juli 2022 verboden zouden worden. Al vrij snel daarna werd het..
6
dec
Steeds meer internationale voorlichtingen
Engelse voorlichtingen op scholen We worden steeds vaker benaderd voor voorlichtingen op internationale scholen. Dat vinden we naast belangrijk ook leuk! Voorlichtingen zouden voor zoveel mogelijk ouders, leerlingen en docenten beschikbaar moeten zijn. Al onze voorlichtingen zijn daarom ook toepasbaar op internationale doelgroepen. Internationale voorlichtingen geven we volledig in het Engels. In deze voorlichtingen bespreken..
5
dec
Nieuwe TikTok regels omtrent privacy van kracht
Wat doet TikTok met gebruikersgegevens? Op het populaire platform TikTok gelden sinds kort nieuwe regels rondom privacy. De gegevens van gebruikers kunnen namelijk worden ingezien door medewerkers van TikTok. Deze verandering leidt tot veel discussie. ChristenUnie Tweede Kamerlid Don Ceder deed vorige maand een oproep tot het verbieden van de app. Ceder vindt dat kinderen..
1
dec
Slechts 22% van de jongvolwassen begrijpt financiële brieven
Uit een recent onderzoek van de SNS Bank is gebleken dat veel Nederlandse jongvolwassen tussen de 18 en 35 jaar vaak niet beschikken over voldoende kennis over geldzaken. Hieruit volgt dat zij niet altijd in staat zijn om juiste keuzes te maken. Of hierdoor onbedoeld een fout maken. Slechts 22% van de jongvolwassen begrijpt altijd..
29
nov
Verbod mobieltjes op scholen: voor- en nadelen
Advies en praktische informatie over mobieltjes in de klas De discussie over mobieltjes in de klas laait weer op nadat het CDA afgelopen week pleitte voor een landelijk verbod. De partij zal dat woensdag officieel aandragen. Sta je mobieltjes wél of niet toe in het klaslokaal en moet dat door de overheid worden bepaald? Het..
23
nov
Signal app: dit zijn de voor- en nadelen
Is Signal geschikt voor kinderen? Wellicht heb je er al eens van gehoord, of misschien ook wel niet: de Signal app. Dit is een app waarmee je berichtjes en foto’s kunt versturen. Maar je kunt ook met mensen bellen, net zoals op WhatsApp. Toch zijn er ook een aantal verschillen tussen deze apps. En is..
17
nov
Voorlichting op scholen breidt uit!
We verwelkomen nieuwe sprekers bij! Afgelopen week zijn er weer twee nieuwe sprekers gestart. Een welkome toevoeging aan ons team om nog meer belangrijke voorlichtingen te kunnen geven! Ook deze sprekers zullen over een tijdje met veel enthousiasme diverse voorlichtingen gaan verzorgen. Misschien ziet u deze of onze andere sprekers voor een voorlichting op uw..
17
nov
Het recreatief gebruik van lachgas per 1 januari 2023 verboden
Het bezitten of verkopen van lachgas als recreatief middel is vanaf 1 januari in heel Nederland verboden. Het verbod liet enkele jaren op zich wachten. Al sinds 2019 werkte het kabinet aan het verbieden van lachgas. Het professioneel gebruik ervan, voor medische doeleinden, blijft echter wel nog steeds toegestaan. Lachgas als toevoeging aan voedingsmiddelen, zoals..
14
nov
Een op de vijf jongeren overwoog zelfmoord tijdens de laatste lockdown
De laatste lockdown tijdens de corona crisis heeft de psychische gezondheid van jongeren flink onder druk gezet. Ruim 20 procent van de jongeren overwoog zelfmoord tijdens de laatste lockdown. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, beter bekend als het RIVM. Stijging in zelfmoordgedachten Bijna zesduizend jongeren tussen de 12 en 25 vulde een..
9
nov
Wat motiveert kinderen om te beginnen met pesten?
Al eerder schreven we tijdens de Week tegen Pesten een artikel over het signaleren van pestgedrag. Uit dit artikel bleek dat pestgedrag niet altijd even makkelijk te herkennen is, juist terwijl dit wel heel belangrijk is. Pesten kent namelijk verschillende psychische en lichamelijke klachten die een gevolg kunnen zijn van het pestgedrag. Waarom pesten kinderen..
7
nov
Oranjefans op kosten van Qatar naar WK in ruil voor lofuitingen op sociale media
Vijftig supporters van het Nederlands Elftal mogen op kosten van het land Qatar volgende maand gratis naar het WK. Zowel vlucht, als verblijf als kaartjes worden voor hen vergoed. In ruil daarvoor moeten ze zich positief uiten over het WK op sociale media. Veel mensen, waaronder jongeren, krijgen hierdoor een vertekend beeld van het WK..