• Sorteren per onderwerp?

6 apr menstruatie app facebook

Hoe Facebook de menstruatie periode van miljoenen vrouwen weet


Opmerkelijk hè? Dat vonden wij ook. Hoe vaak worden we er wel niet op gewezen dat we moeten oppassen met wat we op onze Social Media delen? Inderdaad, niet vaak genoeg helaas. Tijdens een Social Media voorlichting hameren wij er dan ook meerdere keren op: Niet zomaar dingen plaatsen zonder erover na te denken! Verder..

5 apr mediagebruik coronavirus

5 goede tips voor mediagebruik bij kinderen tijdens coronatijd


Sinds de sluiting van scholen en het verzoek aan iedereen om zo veel mogelijk thuis te blijven, neemt het mediagebruik toe. Een forse stijging zien we vooral bij de kinderen die meer achter het scherm van hun televisie, telefoon, tablet of computer zitten. Als deze ‘schermtijd’ lang duurt, dan is dit simpelweg niet gezond. Verder..

3 apr social media gebruik

Open communicatie om risico’s te voorkomen op Social Media


Ouders zijn heel belangrijk om kinderen te helpen bij het voorkomen van risico’s en vooral plezier te kunnen beleven aan media. Blijf daarom onder andere praten over het delen van persoonlijke gegevens, het delen van foto’s en filmpjes en hoe je je respectvol online gedraagt. Juist in deze tijd waarin allerlei informatie rondgaat is het..

1 apr schermtijd

Stijging schermtijd door coronavirus funest voor ogen


Sinds de sluiting van scholen en het verzoek aan iedereen om zo veel mogelijk thuis te blijven, neemt helaas onze schermtijd toe. Een forse stijging zien we vooral bij de kinderen die meer achter het scherm van hun televisie, telefoon, tablet of computer zitten. Als deze ‘schermtijd’ lang duurt, dan is dit simpelweg niet gezond…

26 mrt nepnieuws coronavirus

Massa neppe berichten over coronavirus: hoe herken je nepnieuws?


Met de opkomst van het coronavirus zien we wereldwijd een mega groei aan nepnieuws oftewel namaaknieuwsberichten, gemaakt door photoshoppers. Zo zien we ook veel bitcoinboeven die graag misbruik maken van een groeiende informatiebehoefte in de maatschappij, in combinatie met de aanwezigheid van een flinke onrust onder lezers. Websites zoals RTL Nieuws krijgen honderden vragen over..

22 mrt hacken

Android-apps met informatie over coronavirus hacken je smartphone


In Nederland worden op dit moment meerdere Android-toestellen gehackt door verschillende corona apps. De apps zeggen informatie over het virus te geven, maar stelen hierna ongemerkt je privacy, zoals je inloggegevens of kunnen op afstand je microfoon en camera bedienen door te hacken. Berichten kunnen meelezen via Corona Live De app die actuele statistieken over..

18 mrt gamende kinderen corona

Gamende kinderen thuis: 10 tips voor opvoeders!


Onze kinderen zitten door het coronavirus helaas noodgedwongen meer binnen. Dit heeft onder andere tot gevolg dat er in verhouding nog meer gegamed zal worden, waarbij er nu ook een mogelijkheid is om urenlang achter elkaar te blijven gamen. Dit zorgt voor uitdagingen voor veel opvoeders. Wij vinden het belangrijk dat gamende kinderen verantwoord gamen..

8 mrt voorlichting studiekeuze

Minder jongeren zonder diploma van school door studiekeuze voorlichting


Het is echt zorgelijk te noemen: Voor het derde jaar op rij zijn afgelopen schooljaar meer leerlingen en studenten gestopt met hun opleiding. Dit zou komen omdat er een verkeerde studiekeuze wordt gemaakt zeggen scholen. Ruim 26 duizend jongeren onder 23 jaar besloten vorig schooljaar om vroegtijdig te stoppen met school. Het schooljaar daarvoor waren dat..

5 mrt gebruik smartphone

Kinderen ergeren zich aan gebruik smartphone van ouders


Ja, je leest het goed. Voor heel even zijn de rollen omgedraaid: Uit nieuw onderzoek komt namelijk naar voren dat bijna 25 procent van de kinderen zich ergert aan het telefoongebruik van ouders. Het is een verlengstuk van ons lichaam geworden, waardoor de buitenwereld regelmatig aan ons voorbij gaat. Inclusief onze kinderen. Dit terwijl het..

18 feb seksuele voorlichting

‘Voorlichting op scholen’ biedt oplossing voor ontevredenheid bij leerlingen over seksuele voorlichting


Uit een landelijk onderzoek van Rutgers, het Nederlandse kenniscentrum rond seksualiteit, blijkt dat leerlingen seksuele voorlichting op scholen tot op heden te beperkt vinden. Leerlingen geven specifiek aan dat er andere onderwerpen moeten worden besproken zoals het plezier in seks, genderdiversiteit en bijvoorbeeld onrealistische verwachtingen door het kijken van porno. Ze willen leren hoe ze..

15 feb tiktok voorlichting

TikTok populair onder volwassen mannen met verkeerde intenties


Verschillende hulporganisaties zoals Helpwanted.nl en Watch Nederland maken zich zorgen over het stijgende aantal meldingen van seksueel ongewenst gedrag op de app TikTok. De populaire Social Media app, waarmee je korte muziek- en dansvideo’s kunt maken en delen, heeft in Nederland al bijna 1 miljoen gebruikers en is vooral populair onder (vrouwelijke) jongeren. Jongeren doen..

2 feb groeiende vraag naar lachgas voorlichting

‘Voorlichting op scholen’ haakt in op groeiende vraag voorlichting lachgas


Voor veel gemeenten en scholen vormt lachgas een groot dilemma. Terwijl steeds meer jongeren het als legaal genotsmiddel ontdekken, zien volwassenen vooral gezondheidsrisico’s en willen gemeenten de verkoop remmen. Die onrust in de maatschappij is volgens het Trimbos Instituut te groot geworden. Lachgas is al langere tijd bezig met een stijgende lijn in het gebruik..